Quantcast

Μεταξύ μαΣ

Περιήγηση στο γυαλιστερό, ορθογώνιο σύμπαν, με μικρές στάσεις σε ό,τι ιντριγκάρει, δικαιώνει ή προκαλεί

- «ΕΧΩ σοβαρή εξάρτηση από τον Χριστό από πολύ μικρός. Δεν ήταν στη φαντασία μου, αλλά μια μέρα ήρθε και μου μίλησε». Αλλοι βλέπουν τον Χριστό φαντάρο, ο Ηλίας Βαλάσης Τον είδε ρήτορα.

- ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην αμερικανοκυπριακή ταινία «Μπρος γκρεμός», που προβάλλεται στο Netflix. Κι αφού εξήρε την εμπειρία και την πρωτοφανή για τον ίδιο οργάνωση της παραγωγής, ο Τόνι Δημητρίου κατέληξε: «Τελικά οι Ελληνες ηθοποιοί είμαστε σπουδαίοι, γιατί καταφέρνουμε με το τίποτα να φτιάχνουμε πράγματα». Ετσι πάει, η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της ευρυματικότητας.

- ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ την προτίμησή της στους εναλλακτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως το Πακιστάν, όπου βρέθηκε για έναν μήνα. «Αυτοί οι προορισμοί είναι που έχουν πολλά να μας δώσουν, λίγο απόμακροι, απόκοσμοι... Εκεί δεν συνέβη τίποτα κακό, ούτε φοβηθήκαμε», εξήγησε η Ελένη Βαϊτσου. Και συνέχισε: «Περάσαμε πολύ κοντά από κατολίσθηση, πηγαίναμε με τα αυτοκίνητα σιγά-σιγά γιατί ήταν όλα πλημμυρισμένα, έπιασε φωτιά στο χωριό στο οποίο μέναμε. Εγιναν διάφορα, αλλά δεν υπήρξε κίνδυνος σε καμία απ’ αυτές τις περιπτώσεις». Τουναντίον, ακούγονται όλα πολύ ζεν για χαλαρές διακοπές.

- «ΕΙΝΑΙ πολύ γλυκό ο άλλος να σε αισθάνεται παρέα και είναι κι ο λόγος που καταλαβαίνω την τηλεόραση και τη σέβομαι. Το θέμα είναι... τι θέμα παρακολουθεί. Γιατί μπορεί να γοητεύεται από την ιστορία, απ’ τα χρώματα, από τους ηθοποιούς, αλλά τι θέμα παρακολουθεί και τι συμβαίνει υποσυνείδητα;», ξεκίνησε να λέει ο Αργύρης Πανταζάρας. Και εμβάθυνε:

- «ΠΛΕΟΝ και οι σειρές έχουν πολλή βία. Δεν προσπαθούμε να την εξαλείψουμε. Μήπως παραδειγματίζουμε; Σκέφτομαι πολλές φορές, πόσο εύκολα βιάζεται ένας χαρακτήρας; Πόσο εύκολα το ξεπερνάει και συγχωρεί; Πόσο εύκολα ο βιαστής περνάει έτσι, σα να μην έγινε τίποτα; Αυτό με προβληματίζει κι εμένα και όλους τους συναδέλφους μου, που υπηρετούμε το μέσο, γιατί το αγαπάμε».

- «ΕΙΔΙΚΑ την κωμωδία την έχει ευνουχίσει η πολιτική ορθότητα», πιστεύει ο Αντώνης Κρόμπας. «Ειδικά στην τηλεόραση δεν μπορείς να πεις τίποτα πια, να αστειευτείς με το παραμικρό, γιατί μπορεί να θιχτεί ο χοντρός, ο κοντός, ο φαλακρός κλπ. Πράγματα τα οποία τα λέμε στην καθημερινότητά μας, τα σατιρίζουμε, τώρα θεωρούνται εγκληματικές έννοιες». Η πρόθεση είναι η εγκληματική έννοια, όχι η λέξη. Και αν οι προθέσεις μας ως κοινωνία είναι η διάκριση, το μπούλινγκ, η περιθωριοποίηση και το σηκωμένο δάχτυλο, ε δεν πειράζει, ας φιλτράρουμε για λίγο την «πηγαία» κωμική φλέβα μας, μέχρι κάποια πράγματα, όπως ο σεβασμός, να μας γίνουν συνείδηση.

- ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ, εν προκειμένω Γιώργο Καράβα, να πηγαίνετε στο Αγιον Ορος να βγάζετε φωτογραφίες, να τις μεταβολίζετε σε lifestyle, για να προικίζετε τους λογαριασμούς σας στο instagram, προκειμένου να βλέπουμε πώς είναι κι εμείς που, ως γυναίκες, δεν μας επιτρέπεται να πάμε.