Περιήγηση στο γυαλιστερό, ορθογώνιο σύμπαν, με μικρές στάσεις σε ό,τι ιντριγκάρει, δικαιώνει ή προκαλεί
- ΤΖΕΝΗ Μελιτά: «Καλά, παίζω πολύ καλό μπιλιάρδο». Φώτης Σεργουλόπουλος: «Το αμερικάνικο;». Τζ. Μελιτά: «Αυτό που βαράς τις μπάλες με μια στέκα...».
- ΑΝΤΙΔΟΤΟ για τα προαιώνια θεατρικά στερεότυπα η θέση της ταλαντούχας Σίσσυς Τουμάση: «Αυτή η παλιακή αντίληψη δικαιολογούσε και τις πολύ σκληρές συμπεριφορές. Οχι μόνο τις δικαιολογούσε, τις έχει εξωραΐσει νομίζω σ’έναν βαθμό: “α, αυτός ο υπέρτατος δάσκαλος που φερόταν σκληρά...”. Γιατί, ρε φίλε; Δεν μπορώ να μάθω ή να εξελιγχθώ με μια αγκαλιά;».
- ΓΡΗΓΟΡΗΣ Αρναούτογλου: «Μπορούμε να μιλάμε στον ενικό;». Παίκτης στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»: «Οχι». Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό...
- «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ πλάκωμα», είπε με ενθουσιασμό ο Αιμίλιος Χειλάκης, «γίνεται πάντα με τον Γιάννη Μπέζο και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, για το ποιος θα πληρώσει στα τραπέζια». Κανείς δεν θέλει;
- ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ αν η σχέση του με τη γυναίκα του άλλαξε ομαλά μετά τον ερχομό του παιδιού τους, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Βάρθης ξεκαθάρισε: «Οχι, δεν άλλαξε ομαλά. Γιατί μια γέννα δεν είναι ομαλή... Μια γέννα είναι κάτι βίαιο και αιματηρό. Δεν φτάσαμε σε πολύ ακραία φάση, αλλά όχι, ομαλά δεν άλλαξε».
- «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ότι αλλάζω. Σε κάποια πράγματα ωριμάζω, σε κάποια άλλα επαναπροσδιορίζομαι και βάζω περισσότερη παιδική χαρά μέσα», διευκρινίζει η Νάντια Κοντογεώργη. Και ποιοι άνθρωποι λειτουργούν ως καταλύτες της αλλαγής; «Οι φίλοι ζωής μου, οι φίλοι που είχαμε ρωγμές και απομακρυνθήκαμε -γιατί είναι τα μαθήματα- και φυσικά οι έρωτες», απαντά.
- «ΤΟ POLITICALLY CORRECT δεν με απασχόλησε ποτέ στη Βάνια. Μπορούσε να πει οτιδήποτε. Οτιδήποτε που περνάει κι από μένα όμως... Υπήρχε μια αθωότητα στο μυαλό της κι αυτό ήθελα να κρατήσω από τη Βάνια», εξήγησε η Ματίνα Νικολάου για τον γκροτέσκο αυτοσχεδιαστικό ρόλο της, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η πολιτική ορθότητα στο βάθος της είναι ζήτημα πρόθεσης και όχι πλαισίου.